Soba belega medveda

V Centru za socialno delo Radovljica smo v letu 2007 odprli sobo za pogovore, ki je namenjena otrokom in mladostnikom, da so pogovori z njimi opravljeni v sobi, ki nudi prijetno in varno vzdušje. Soba ima prijetne tople barve in opremo, ki spominja na dnevni prostor. Sobo smo odprli s pomočjo različnih donatorjev, javnih ustanov, ki so nam nudile podporo pri realizaciji projekta in v sodelovanju z društvom Beli obroč - društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj.   

Skozi izkušnje pri pogovorih z otroci, ki so doživeli različne izkušnje v življenju, travme, različne oblike nasilja smo zaznali, da jih pogovor spravlja v dodatno stisko, ki jo s takim prostorom skušamo omiliti. Izkušnje kažejo na to, da se otroci v sobi dobro počutijo.

Soba je namenjena tudi zaslišanju otrok, ki nastopajo kot priče v različnih postopkih na sodišču, zato je temu namenu tudi primerno opremljena z vso potrebno audio video opremo. Soba ima ločen prostor za opazovanje zaslišanja.

Namenjena pa je tudi dnevnim pogovorom z otroci, ki so v obravnavi v Centru ali pa tudi igri, ko čakajo na starše, ki so na pogovoru v Centru.