naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2018
16
AVG
Stipendije za novo solsko leto


V mesecu avgustu je potrebno biti pozoren na razpise za različne štipendije. Na ministrstvu smo vam zato pripravili kratek pregled rokov prijav.

Državne štipendije
Dijaki in študenti lahko kadarkoli med šolskim/študijskim letom oddajo vlogo za uveljavljanje pravice do državne štipendije. Ob izpolnjevanju pogojev jim štipendija pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge.  
Štipendija se dodeli za eno šolsko/študijsko leto, vlogo pa je treba oddati na pristojni center za socialno delo.
1.    Dijaki naj vlogo za dodelitev državne štipendije vložijo v mesecu avgustu, da bodo, v primeru izpolnjenja pogojev, do državne štipendije  upravičeni s 1. septembrom, tj. začetkom šolskega leta.
2.    Študenti naj vlogo za dodelitev državne štipendije vložijo v mesecu septembru, da bodo, v primeru izpolnjevanja pogojev, do državne štipendije upravičeni s 1. oktobrom, tj. začetkom študijskega leta.
 
Zoisove štipendije
Dijaki in študenti naj bodo pred začetkom šolskega/študijskega leta pozorni na roke za uveljavljanje Zoisovih štipendij.  Vlogo je treba oddati na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.
1.     Rok za oddajo vlog za dodelitev Zoisovih štipendij za leto 2018/2019 je za dijake sreda 5. 9. 2018, za študente petek, 5. 10. 2018.
2.     Rok za oddajo vlog za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij za leto 2018/2019 po ZŠtip (stari zakon) je za dijake sreda, 5. 9. 2018, za študente petek, 5. 10. 2018.
3.    Štipendisti, ki so Zoisovo štipendijo pridobili po novem zakonu ZŠtip-1 in v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019 ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, morajo vlogo za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije predložiti najkasneje do konca šolskega oziroma študijskega leta 2017/2018. Vloga za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije po ZŠtip-1 je dostopna na spletni strani sklada.
 
Štipendije za deficitarne poklice
 
Štipendijo za deficitarne poklice lahko pridobijo dijaki, ki bodo v šolskem letu 2018/2019 obiskovali 1. letnik programov srednjega poklicnega izobraževanja. Po novem bodo štipendijo za deficitarne poklice lahko prejeli tudi steklarji. Vlogo se lahko odda od 15. 6. do vključno 20. 9. 2018 na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.

Vir:
MDDSZ

uredil : Branka
Datum objave : Četrtek, 16 Avgust 2018 10:41

Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto Stipendije za novo solsko leto

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice