naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2012
12
SEP
POLETNI TABOR PINETA 2012Center za socialno delo Radovljica v okviru preventivnega programa »Za srečo otrok ...« že več let zapo
redoma zadnji teden v avgustu organizira poletni tabor na morju za otroke in mladostnike, ki živijo v rejniških družinah, so uporabniki Kriznega centra Kresnička v Lescah ali izhajajo iz socialno šibkejših družin. Letošnjega tabora v Pineti se je udeležilo 30 otrok s spremljevalci, ki so strokovni delavci in sodelavci CSD Radovljica ter prostovoljci.

Program dogajanja na taboru je pester in skrbno načrtovan, saj želimo udeležencem ponuditi raznolike vsebine, kjer vsak lahko najde nekaj, kar ga veseli. Glede na interes so se otroci razdelili v štiri tematske delavnice – plesno, športno, dramsko in ustvarjalno. Znanje, pridobljeno na delavnicah, so prikazali na zaključni prireditvi zadnji dan tabora. Nepozaben večer so nam z žonglerskimi spretnostmi in ognjenim nastopom pričarali mojstri žonglerji iz skupine Čupakabra. Z njihovim vodstvom smo se tudi mi lahko preizkusili, kako spretni smo pri žongliranju, vrtenju kitajskih krožnikov in hoji po vrvi. Izkoristili smo lepo vreme za plavanje in igre v vodi, plavanju pa se nismo odrekli niti na deževen dan. En dan smo preživeli na izletu z ladjo v Poreč, na plaži pa nadvse vztrajno nizali perle in izdelali metre modnih zapestnic in verižic. Učili smo se strpnosti, upoštevanja pravil, medsebojnega dogovarjanja, ustreznega reševanja konfliktov, se trudili biti pozorni drug do drugega ter skrbeti za svoje sobe in oblačila. Zaključna evalvacija udeležencev je pokazala, da so bili s taborom zadovoljni in bi jih večina z nami tudi drugo leto rada odšla na morje.

Izvedbo tabora nam s svojimi finančnimi in materialni sredstvi omogočijo številni donatorji iz lokalnega okolja, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Pripravila:
Meta Šilc


uredil : Branka
Datum objave : Sreda, 12 September 2012 10:56

POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012 POLETNI TABOR PINETA 2012

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice