naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2012
25
OKT
Srečanje rejniških družin 2012


Center za socialno delo Radovljica je septembra že petič organiziral srečanje rejniških družin, ki delujejo na območju občin Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje.

Tokratno srečanje je v krasnem sončnem vremenu potekalo pri rejniški družini Logar v Studorju v Bohinju. Vse zbrane je nagovorila in nam zaželela lep dan direktorica Centra za socialno delo Radovljica, gospa Miloša Kos Ovsenik. Obiskali so nas bohinjski župan Franc Kramar, župan občine Radovljica, Ciril Globočnik ter podžupanja občine Gorje, Danijela Mandeljc. Vse dobro nam je že prej zaželel tudi blejski župan, Janez Fajfar, ki se srečanja zaradi drugih obveznosti ni mogel udeležiti. V svojih nagovorih so se predstavniki občin zahvalili izvajalcem rejniške dejavnosti in jim izrekli iskreno priznanje za humanitarno delo. S svojo udeležbo so pokazali, da je rejniška dejavnost cenjena in se zavedajo njene pomembne vloge za celotno skupnost.

Program smo pričeli s kratkim nastopom skupine otrok, ki so se avgusta udeležili poletnega tabora in pripravili igrico Pod medvedovim dežnikom. Rejnica Ivanka nam je nato ponudila toplo domače mleko ter pregrešno dober slasten kruh. Strokovne delavke Knjižnice A. T. Linharta iz Radovljice so že tradicionalno pripravile delavnico tako za otroke kot za odrasle. Po preprostem kosilu smo na sosednjem skednju ob zvokih harmonike ličkali koruzo bohinjsko trdinko, ki je avtohtona sorta. Sprehodili smo se do polja z bučami in skozi vas Studor. Vmes je bilo dovolj časa za klepet, izmenjavo izkušenj, druženje ter medsebojno spoznavanje, čemur je srečanje tudi namenjeno.

Pred zaključkom smo se posladkali še z dvema tortama, ki so nam ju prijazno spekli v Dobrodelnem društvu Sladki nasmehi. Za pomoč pri izvedbi srečanja se zahvaljujemo njim, Pekarni Planika, Mesariji Arvaj, trgovini Sadje zelenjava Pri Klemenu, harmonikarju Jerneju Cesarju, turistični kmetiji Gartner ter še enkrat rejniški družini Logar.

 

Pripravila:
Meta Šilc

 

uredil : Branka
Datum objave : Četrtek, 25 Oktober 2012 11:00

Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012 Srečanje rejniških družin 2012

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice