naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2012
21
DEC
30 let Centra za socialno delo Radovljica


Center za socialno delo Radovljica je 1. decembra 2012 obeležil 30 let od ustanovitve in začetka delovanja. Ob tej priliki so v ponedeljek, 10.12.2012 pripravili prireditev v Baročni dvorani radovljiške graščine.

Na prireditvi so se spomnili začetkov delovanja CSD in pomena, ki ga socialno delo zavzema na območju občin Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje. Z obsegom storitev socialnega dela se vedno znova odzivajo na potrebe lokalnih uporabnikov. Miloša Kos Ovsenik, direktorica CSD Radovljica, je zbranim dejala: "Smo ustanova, kamor se ljudje obrnejo z zaupanjem. Že tri desetletja smo vpleteni v različne človeške zgodbe. Verjamemo, da bodo tudi leta pred nami polna zgodb, ki bodo tudi z našo pomočjo vodila k srečnejšemu koncu.

Center za socialno delo Radovljica je obeležitev 30. obletnice delovanja prikazal na nekoliko svojstven način. Gledališka skupina »Zj sm pa že«, ki od leta 2010 deluje v okviru Centra za socialno delo Radovljica pod mentorstvom prostovoljke Špele Flis, je pripravila predstavo, kjer  so s skeči k sodelovanju povabili goste. Tako so zbrane, poleg direktorice Miloše Kos Ovsenik, nagovorili radovljiški župan, gospod Ciril Globočnik, predstavnica Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, gospa Janja Romih, sekretarka Skupnosti Centrov za socialno delo, gospa Darja Korva. Svoj pogled na dolgoletno sodelovanje s Centrom socialno delo Radovljica pa so predstavili še: gospa Nada Šmit – šolska svetovalna delavka OŠ Antona Tomaža Linharta iz Radovljice, rejnica Ivanka Logar, prostovoljka Gordana Granatir in mati uporabnice Kriznega centra za mlade »Kresnička«.

Center za socialno delo Radovljica je leta 2009 začel uvajati evropski model kakovosti E-Qalin in v letu 2012 so končali tretjo faza samoocenjevanja ter se odločili, da pristopijo k zunanji presoji z namenom pridobitve certifikata. O njihovem aktivnem prispevku k razvoju modela E-Qalin/D v Sloveniji in uspešnem uvajanju je spregovoril gospod Franci Imperl iz podjetja FIRIS Imperl & Co. Predstavnica Bureau Veritasa, gospa Ines Hikl, pa je direktorici Miloši Kos Ovsenik izročila evropski certifikat kakovosti E-Qalin/D za dejavnost centrov za socialno delo, kriznih centrov ter dodatnih preventivnih in razvojnih programov. 

Zvečer pa je na proslavi ob občinskem prazniku v Linhartovi dvorani Center za socialno delo Radovljica prejel pečat Občine Radovljica. Pečat je prevzela direktorica Miloša Kos Ovsenik in tako na najlepši način zaključuje svoje 12 letno uspešno vodenje Centra za socialno delo Radovljica.

 

uredil : Branka
Datum objave : Petek, 21 December 2012 13:36

30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica 30 let Centra za socialno delo Radovljica

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice