naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2011
3
OKT
Poletni tabor


Center za socialno delo Radovljica v okviru preventivnega programa »Za srečo otrok …« že tradicionalno, zadnji teden v avgustu, organizira poletni tabor za otroke na morju. Letos se je tabora v Pineti na Hrvaškem udeležilo 29 osnovnošolcev, ki prihajajo iz socialno šibkih družin, živijo v rejniških družinah ali pa so bili nastanjeni v Kriznem centru za otroke in mladostnike Kresnička v Lescah.

Zanje pripravimo pester program. Dneve smo pričeli z jutranjo telovadbo, skrbeli za urejenost sob in zelo veliko časa preživeli v vodi in na obali. Na plaži smo izdelovali razglednice, se zabavali z oblikovanjem nakita iz perlic in sodelovali pri odbojki na mivki. Otroci so se glede na svoje interese razdelili v pet delavnic – gledališko, ustvarjalno, plesno, glasbeno in športno-žonglersko. Zbrali so se vsako dopoldne in pripravili točko, s katero so se predstavili na zaključni prireditvi, ki je bila prava pika na i uspešno izvedenega tabora. Gledališčniki so na obali odigrali nepozabno modernizirano verzijo Rdeče kapice, kjer je volk pristal v morju. Likovniki so v živo pripravili sceno prireditvenega prostora. Plesalci so si nadeli kostume in se predstavili z različnimi plesnimi točkami. Glasbeniki so nas razveselili poleg igranja instrumentov tudi s petjem v španščini. Žonglerji pa so pokazali, kako spretno so se naučili vrteti hulahop obroč, kitajske krožnike in žonglirati s tremi žogicami.
En dan smo preživeli v Poreču, kamor smo odpluli z ladjo. Ob večerih smo se posladkali s sladoledom, peli ob spremljavi kitare in se zabavali s pantomimo.

Pri izvedbi tabora nam vsako leto z donatorskimi sredstvi pomagajo številna podjetja v lokalnem okolju, nekateri pa nam na pomoč priskočijo z materialnimi donacijami.

Nasmejani obrazi in iskrice v očeh otrok so največja nagrada in spodbuda, da se bomo organizacija poletnega tabora lotili tudi prihodnje leto.

Nekaj slik s tabora


Pripravila: Meta Šilc

uredil : Branka
Datum objave : Ponedeljek, 3 Oktober 2011 13:11

Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor Poletni tabor

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice