naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2014
1
OKT
Poletni tabor na morju


Center za socialno delo Radovljica je tudi letos tradicionalno, zadnji teden v avgustu, organiziral poletni tabor za otroke na morju. Letos se je tabora v Špadićih pri Poreču udeležilo 30 osnovnošolcev, ki prihajajo iz socialno šibkih družin, živijo v rejniških družinah ali pa so bili nastanjeni v Kriznem centru za otroke in mladostnike Kresnička v Lescah.
Tudi letos smo pripravili pester program.   Dneve smo pričeli z jutranjo telovadbo, skrbeli za urejenost sob in, kljub nekoliko slabšemu vremenu, veliko časa preživeli v vodi in na obali. Na plaži smo se zabavali z oblikovanjem nakita iz perlic in z letošnjim hitom – izdelovanje zapestnic iz elastik. Vsak dan smo imeli tudi dve ustvarjalni delavnici. Med drugim so sami izdelali razglednice in jih poslali staršem, prijateljem in donatorjem. Tudi večeri so bili pestri: Zavod Enostavno prijatelji nam je pričaral pravo havajsko vzdušje, pomerili smo se v igrah brez meja, se odpravili na pohod v Poreč …
En dan smo preživeli na ladijci, ogledali smo si lepote Limskega zaliva in se ustavili na kopanju v Vrsarju. Otroci so kljub velikim valovom užival, tudi zato, ker so lahko kapitanu pomagali pri krmiljenju ladje.  
Pri izvedbi tabora nam vsako leto z donatorskimi sredstvi pomagajo številna podjetja iz lokalnega okolja, nekateri pa nam na pomoč priskočijo z materialnimi donacijami.

Nasmejani obrazi in iskrice v očeh otrok so največja nagrada in spodbuda, da se bomo organizacije poletnega tabora lotili tudi prihodnje leto.

Pripravila:
Branka Jakšič

uredil : Branka
Datum objave : Sreda, 1 Oktober 2014 10:58

Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju Poletni tabor na morju

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice