naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2011
25
OKT
Srečanje rejniških družin 2011


Center za socialno delo Radovljica je v soboto, 8. 10. 2011, organiziral četrto srečanje rejniških družin, ki delujejo na območju občin Bled, Bohinj, Gorje in Radovljica. Letos smo ga pripravili na prireditvenem prostoru ŠD Podnart.

Srečanje je namenjeno druženju celotnih rejniških družin in predstavlja neformalno obliko dela z njimi. Udeleženci imajo priložnost, da si lahko izmenjajo svoje izkušnje, se naučijo česa novega in preživijo nekaj prijetnih skupnih uric.

Uvodoma nas je pozdravila in nagovorila podžupanja občine Gorje, gospa Danijela Mandeljc. Župani vseh štirih občin se našemu povabilu zaradi službenih obveznosti niso mogli odzvati, vendar so nam svoje dobre želje prek svojih predstavnikov posredovali že v tednu pred srečanjem. Dopoldne nas je obiskal in pozdravil tudi predsednik KS Podnart, gospod Sašo Finžgar.    

Dan smo pričeli z igrico Rdeča kapica, ki so nam jo v modernizirani obliki zaigrali otroci, ki so se udeležili poletnega tabora v organizaciji našega Centra. Že vsa leta v okviru programa »Kdo bo napravil Vidku srajčico«, ki je namenjen rejniškim družinam, sodelujemo s Knjižnico A. T. Linharta iz Radovljice. Tudi tokrat so knjižničarke pripravile dve tematski delavnici. Odrasli so se pogovarjali o branju kot nuji, potrebi in predvsem užitku, otroci pa so po pravljici izdelovali škrate in si pripravili zanimivo družabno igro. Mrazu so se otroci uspešno upirali tudi ob igrah z žogo in z žonglerskimi rekviziti. Po manjšem pikniku so najdrznejši preizkusili svoje spretnosti in premagovali strah pred višino na plezalni steni, kjer so nam člani ŠD Podnart predstavili športno plezanje. Srečanje smo nadaljevali s sprehodom do ekološke kmetije Porta na Ovsišah. Domači so nam predstavili kmetijo in nam sporočili, da je ekološko kmetovanje zavestna odločitev kmeta, da bo živel v sožitju z vsemi  predstavniki narave.

Ob zaključku smo se posladkali z mafini ter upihnili četrto svečko na torti, ki so nam jo spekle mamice združene v društvu Sladki nasmehi ter se poslovili do prihodnjega leta.

S svojim prispevkom so nam pri organizaciji in izvedbi srečanja pomagali: Športno društvo Podnart, Pekarna Magušar, Pekarna Planika, Mesarija Arvaj, Sadje zelenjava pri Klemenu, Andreja Rozman, Cvetličarna Spominčica, podjetje Klanšek z Brezij, Ekološka kmetija Porta, knjižnica A. T. Linharta iz Radovljice in društvo Sladki nasmehi.

Vsem najlepša hvala!

 
Meta Šilc, CSD Radovljica

 

uredil : Branka
Datum objave : Torek, 25 Oktober 2011 16:34

Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011 Srečanje rejniških družin 2011

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice