naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2015
9
MAR
AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE


Po nekajletnem premoru smo v Centru za socialno delo Radovljica, v okviru Dnevnega centra, letos spet pripravili počitniške delavnice z željo, da otroci z nami preživijo vsak dan nekaj kakovostnih uric. Tako je nastal privlačen petdnevni program in delavnic se je od ponedeljka do petka udeležilo med 16 in 19 otrok. 
Prvi dan, v ponedeljek, smo se spoznavali in zaradi slabega vremena družili ob družabnih igrah v kritnem centru za mlade Kresnička. Sledil je torek in ustvarjanje z glino. Delavnico je vodila naša prostovoljka Saša. Oblikovanje gline je bilo najprej videti nadvse zahtevno, a ko so se prsti povezali z domišljijo, ni bilo nič pretežko. Ker je bilo tudi ta dan zunaj slabo vreme, smo si po končani delavnici z glino, v dnevni sobi Kresničke privoščili majhno filmsko matinejo.

Vetrovna sreda nam je prinesla odhod na Bled. Zavod za kulturo Bled nam je omogočil brezplačen obisk gradu. Zbrali smo se v Lescah, se odpeljali do blejske osnovne šole, od tam pa pot nadaljevali peš do blejskega gradu. Ogledali smo si prav vse, kar blejski grad ponuja.
Največ nas je šlo na četrtkov izlet na Planino pod Golico, na Kmetijo Smolej, kjer nam je gospodar Miha najprej malo razložil o konjih. Kasneje smo se večji poizkusili v počasnem tempu jahanja na večjem konju, mlajši pa so se spoznavali z jahanjem ponija. Na koncu pa smo z vpreženim ponijem spoznavali vožnjo na saneh po snegu.
Zadnji dan, v petek, smo se zbrali v Kresnički, kjer so nas pričakali sveži rogljički takšnih in drugačnih sort. Spet je bil lep dan, zato smo se peš odpravili do telovadnice Partizan v Radovljici, kjer smo se najprej ogreli, nato pa preizkusili v raznih športih.  

Otroci, izvajalci in organizatorji smo bili z vsemi aktivnostmi zelo zadovoljni. V Centru za socialno delo Radovljica smo bili zelo presenečeni nad velikim odzivom otrok za naše aktivnosti, kar nam daje novih moči in zagona – že načrtujemo redne tedenske delavnice in aktivnosti v okviru Dnevnega centra.


 

uredil : Branka
Datum objave : Ponedeljek, 9 Marec 2015 13:43

AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE AKTIVNE ZIMSKE POCITNICE

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice