naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2015
14
SEP
POLETNI TABOR MATERADA 2015


Poletni tabor je ena izmed najbolj pričakovanih aktivnosti, ki jih organizira Center za socialno delo Radovljica. Tabor je namenjen otrokom, ki odraščajo v rejniških družinah in družinah, ki same ne zmorejo ustrezno poskrbeti za vsestranski razvoj otrok. Marsikateremu vključenemu otroku predstavlja tabor edino možnost preživljanja počitnic na morju.

Že tretje leto smo tabor organizirali v okviru aktivnosti Dnevnega centra Centra za socialno delo Radovljica. Letos smo si za morske dogodivščine izbrali Vzgojno izobraževalni rekreacijski center  - VIRC, ki leži v turističnem naselju Materada pri Poreču. Potekal je od 24. 8. 2015 do 29. 8. 2015, udeležilo se ga je 30 otrok, iz občin Radovljica, Bled, Bohinj, Gorje ter nekaj otrok iz ostalih delov Slovenije. Med njimi je bilo 15 dečkov in 15 deklic v starosti od 6 do 15 let. Otroke so spremljale strokovne delavke in sodelavke Centra za socialno delo Radovljica ter 3 prostovoljke. Kot prejšnja leta, smo se tudi letos pripravili zelo strukturiran program aktivnosti, ki otrokom omogoča tudi osebnostno rast, vendar s poudarkom preživljanja prijetnih počitnic na morju.

Pester program je otrokom nudil možnost ustvarjanja, udejstvovanja in sodelovanja na različnih področjih. Otroci so sodelovali pri jutranji telovadbi, v naprej načrtovanih aktivnostih, organizirane so bile tematske in ustvarjalne delavnice, predvsem pa so uživali ob kopanju v morju, raziskovanju obmorske obale in igrah na plaži. Nekateri otroci so izboljšali svojo plavalno tehniko, spet drugi so izgubili strah pred vodo in se učili plavanja. Kot vsako leto, pa je bil tudi letošnji hit na plaži izdelovanje zapestnic iz gumic, perlic ter volne.

Vsak dan smo imeli tudi dve ustvarjalni delavnici. Poleg tematskih delavnic: plesno-pevska, gledališka, športna, umetniška, kjer so vsak dan pripravljali ter vadili svoje točke za zadnji večer, so med drugim sami izdelali tudi razglednice in jih poslali staršem, prijateljem in donatorjem.

Tudi večeri so bili pestri: Zavod Enostavno prijatelji nam je pričaral pravo gusarsko vzdušje, pomerili smo se v igrah brez meja, med sprehodom v Poreč smo se ustavili tudi v zabaviščnem  parku. Zadnji večer pa so vsi otroci pripravili čudovit dogodek, kjer so pokazali svoje sposobnosti in veščine, katere so vztrajno »pilili« ves teden.

Pri izvedbi tabora nam vsako leto z donatorskimi sredstvi pomagajo številna podjetja iz lokalnega okolja, nekateri pa nam na pomoč priskočijo z materialnimi donacijami.

Nasmejani obrazi in iskrice v očeh otrok so največja nagrada in spodbuda, da se bomo organizacije poletnega tabora lotili tudi prihodnje leto.


Pripravila:
Anja Slekovec


Kopanje prvi dan


Skakanje v vodo


Delavnice za osebnostno rast


Zvečer nas je obiskovala lisica


Ustvarjalne delavnice


Gusarski večer


Na sprehodu v Poreč


Infrastruktura Bled - hvala za majice


Dopoldne na pedolinu

Podvodni (beri: morski) mož

uredil : Branka
Datum objave : Ponedeljek, 14 September 2015 14:05

POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015 POLETNI TABOR MATERADA 2015

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice