naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2015
14
OKT
DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA


V Centru za socialno delo Radovljica že dalj časa opažamo, da v lokalnem okolju primanjkuje brezplačnih aktivnosti za otroke. Zato smo se letos začetek leta odločili, da otrokom in mladostnikom, ki so zaradi različnih razlogov v obravnavi v Centru za socialno delo Radovljica, v okviru svojih finančnih in kadrovskih zmožnosti ponudimo različne delavnice in druge aktivnosti. Pri načrtovanju aktivnosti sledimo načelu, da so otroci čimveč zunaj, v naravi in spoznavajo nove stvari; v primeru slabega vremena pa izbiramo alternativne možnosti.

V okviru Dnevnega centra smo z aktivnostmi začeli med zimskimi počitnicami, ko so se otroci vsako dopoldne od ponedeljka do petka družili in počeli stvari, kakor nam je narekovalo vreme (igrali družabne igre, ustvarjali iz gline, obiskali Blejski grad in kmetijo, kjer so jahali konje ter se šli športne igre v telovadnici).

S podobnimi aktivnostmi smo nadaljevali med prvomajskimi počitnicami. Otroci so bili zelo zadovoljni in odziv je bil velik, zato smo se odločili, da jim ponudimo aktivnosti tudi enkrat tedensko v popoldanskem času, med poletnimi počitnicami pa so bile aktivnosti organizirane trikrat tedensko.

V vsem tem času smo počeli veliko zanimivih, prijetnih in poučnih stvari: obisk Policijske postaje v Radovljici, obisk Gasilskega doma v Radovljici, več pohodov, ogled gledališke in kino predstave, obisk Dino parka, pustolovskega parka, pravljične dežele, živalskega vrta, lovskega muzeja, jahanje na kmetiji Smolej in hipodromu Lesce, izlet z vlakom … V vročih dneh smo se večkrat odpravili na kopanje na Šobec ali na bazen v Radovljici, v deževnih dneh pa smo ustvarjali različne izdelke v Kresnički. Med vsemi izvedenimi aktivnostmi so bili otroci najbolj navdušeni nad obiskom Pustolovskega parka na Bledu.

Med otroci so se spletle prijateljske vezi, ki pa so jih lahko še bolj okrepili na poletnem šestdnevnem taboru, ki smo ga preživeli konec avgusta v Materadi pri Poreču.  

Tudi z novim šolskim letom nadaljujemo z aktivnostmi enkrat tedensko v popoldanskem času, pripravljamo pa tudi pester program za jesenske počitnice.

V aktivnosti Dnevnega centra je vključenih 20 otrok. Interes je res velik in dober glas se hitro širi naokoli, tako da se že dogaja, da novih otrok v naše aktivnosti zaradi premajhnega prostora (za delavnice v primeru slabega vremena uporabljamo timsko sobo v Kriznem centru za mlade »Kresnička«) ali težav s prevozom, žal ne moremo sprejeti. Nas pa vse to toliko bolj »žene« k uresničevanju dolgoletne ideje – postavitev dnevnega centra za otroke in mladostnike s primernimi prostori za druženje vsak dan.

 

uredil : Branka
Datum objave : Sreda, 14 Oktober 2015 15:18

DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA DNEVNI CENTER CENTRA ZA SOCIALNO DELO RADOVLJICA

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice