naroči si RSS novice RSS Novice Center za socialno delo Radovljica

2017
4
OKT
POLETNI TABOR MATERADA 2017


Poletni tabor je ena izmed najbolj pričakovanih aktivnosti, ki jih organizira Center za socialno delo Radovljica. Tabor je namenjen otrokom, ki odraščajo v rejniških družinah in družinah, ki same ne zmorejo ustrezno poskrbeti za vsestranski razvoj otrok. Marsikateremu vključenemu otroku predstavlja tabor edino možnost preživljanja počitnic na morju.

Tudi letos smo si za morske dogodivščine izbrali Vzgojno izobraževalni rekreacijski center  - VIRC, ki leži v turističnem naselju Materada pri Poreču. Potekal je od 24. 8. 2017 do 29. 8. 2017, udeležilo se ga je 26 otrok, iz občin Radovljica, Bled, Bohinj, Gorje ter nekaj otrok iz ostalih delov Slovenije. Otroke so spremljali strokovni delavci in sodelavci Centra za socialno delo Radovljica ter 2 prostovoljki. Kot prejšnja leta, smo se tudi letos pripravili zelo strukturiran program aktivnosti, ki otrokom omogoča tudi osebnostno rast, vendar s poudarkom preživljanja prijetnih počitnic na morju.

Pester program je otrokom nudil možnost ustvarjanja, udejstvovanja in sodelovanja na različnih področjih. Otroci so sodelovali pri jutranji telovadbi, v naprej načrtovanih aktivnostih, organizirane so bile tematske in ustvarjalne delavnice, predvsem pa so uživali ob kopanju v morju, raziskovanju obmorske obale in igrah na plaži. Nekateri otroci so izboljšali svojo plavalno tehniko, spet drugi so izgubili strah pred vodo in se učili plavanja. Kot vsako leto, pa je bil tudi letošnji hit na plaži izdelovanje zapestnic iz gumic, perlic ter volne.

Vsak dan smo imeli tudi dve ustvarjalni delavnici. Poleg tematskih delavnic: plesno-pevska, gledališka, kuharska, ustvarjalna, kjer so vsak dan pripravljali ter vadili svoje točke za zadnji večer, smo med drugim sami izdelali tudi razglednice in jih poslali staršem, prijateljem in donatorjem.

Tudi večeri so bili pestri: Zavod Enostavno prijatelji nam je pričaral pravo čarovniško vzdušje, pomerili smo se v igrah brez meja, odpravili v Poreč na sladoled. Zadnji večer pa so vsi otroci pripravili čudovit dogodek, kjer so pokazali svoje sposobnosti in veščine, katere so vztrajno »pilili« ves teden, otroci vključeni v kuharsko delavnico pa so pripravili krasno pogostitev.

Pri izvedbi tabora nam vsako leto z donatorskimi sredstvi pomagajo številna podjetja iz lokalnega okolja, nekateri pa nam na pomoč priskočijo z materialnimi donacijami.

Nasmejani obrazi in iskrice v očeh otrok so največja nagrada in spodbuda, da se bomo organizacije poletnega tabora lotili tudi prihodnje leto. 

uredil : Branka
Datum objave : Sreda, 4 Oktober 2017 10:03

POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017 POLETNI TABOR MATERADA 2017

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (88)
Arhiv (19)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice